DEEP INJECTIONS®
Ojačavanje temeljnog tla pomoću ekspanzivne smole Geoplus®

FLOOR LIFT®
Floor Lift® je tehnologija koja rešava problem sleganja podova

WALLS RESTORING®
 Injektiranje smole tačno   određenom silom ekspanzije u zidane građevine                    

CAVITY FILLING®
Popunjavanje i stabilizacija podzemnih šupljina metodom Cavity                                       Filling®

 

Niste pronašli odgovor koji ste tražili?

Često postavljena pitanja

Izvodite li radove na području cele Srbije?

Da. Radove već nekoliko godina izvodimo u Hrvatskoj, a uskoro i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Uretek tehnologija primenjuje se i u celom svetu.

Je li poseta inženjera besplatna?

Ne, pregled objekta se naplaćuje u zavisnosti od lokacije i broja planiranih pregleda na toj lokaciji. Izrada ponude je besplatna.

Da li je zahvat destruktivan?

Ne, zahvat se izvodi bez kopanja, a rupe za injektiranje se buše ručnim bušilicama tako da ga je moguće izvoditi i na teško dostupnim mestima, kao i iznutra.

Kojeg prečnika su rupe za injektiranje?

Rupe za injektiranje su prečnika 18 do 26 mm.

Koja je međusobna udaljenost rupa?

Udaljenost može varirati od 0,45 m do 0,90 m. Za svaki zahvat određuje se potrebna udaljenost između bušotina.

Koja je maksimalna udaljenost kamiona sa smolom od mesta zahvata?

Ta udaljenost je maksimalno 80 m koliko iznosi dužina cevi za dopremanje smole do gradilišta.

Koji je vek trajanja smole?

Svojstvo poliuretanskih proizvoda garantuje njihovu dugotrajnost. Hemijska industrija garantuje trajnost od najmanje 30 godina.

Kako se kontrolišu rezultati zahvata?

Uopšte, injektiranje se zaustavlja kada laserski uređaji postavljeni na objektu zabeleže početak njegovog podizanja. To znači da je u tlu došlo do takvog stepena ojačanja da okolni pritisak podnosi ne samo opterećenje objekta u mirovanju nego i puno veće sile koje nastaju njegovim podizanjem. Osim toga, na mestu zahvata se mogu izvesti i komparativna geomehanička ispitivanja (penetrometrija) pre i posle injektiranja.

S obzirom na veliku snagu smole, postoji li opasnost od preteranog podizanja objekta?

To je praktično nemoguće s obzirom da hemijska reakcija dve komponente završava vrlo brzo, a injektiranje je moguće u svakom trenutku zaustaviti. Zahvat se osim toga sve vreme prati laserskim uređajima koji beleže i najmanji pomak objekta.

Da li je moguće izvoditi zahvat u glinovitom tlu?

Da. Mnogi zahvati ovom tehnologijom izvedeni su u glini čija je propusnost vrlo niska. U tom slučaju smola ne popunjava šupljine u tlu, nego stvara gustu mrežu kanala sličnu korenju stabala ispunjavajući najsitnije pore u tlu.

Da li je moguće Uretek tehnologiju primeniti u slučaju kada dođe do sleganja objekta zbog isušivanja tla?

Da, Uretek tehnologija se često primenjuje na područjima gde preovladava glinovito tlo i gde su takvi slučajevi uobičajni. Tada je zadatak smole pre svega popuniti šupljine nastale na kontaktu temelja i tla. Osim toga, preporučljivo je izvesti i dodatne zahvate na izolaciji tla od vode kako bi se sprečili eventualni budući uticaji preterane vlage odnosno isušivanja.

Koja su ograničenja u primeni tehnologije u ekspanzivnoj glini?

U slučaju postojanja glinenog tla koje može nabujati, važno je upozoriti projektanta na to da i najmanji dotok vode može uzrokovati značajna nabreknuća tla i podizanje građevina koje se na njemu nalaze, te nastanak pukotina. Vrednovanje mogućnosti izvođenja zahvata Uretek Deep Injections, u slučaju postojanja takvog tla, neće zavisiti niti od analize prirodnog sadržaja vode u trenutku injektiranja, niti od potencijalnih vrednostima pritiska i obima bujanja tla koje se tretira. Uopšteno govoreći, važeća su ograničenja navedena u Tehničkoj prezentaciji Uretek (brošura).

Koja su ograničenja u primeni tehnologije u organskoj glini?

Prisustvo organskih glina može ograničiti primenu tehnologije. U fazi projektovanja je bitno uzeti u obzir udeo organskih materija u tlu, te izračunati sekundarno sleganje pod statičkim opterećenjem karakteristično za tu vrstu tla.
Nakon izvođenja zahvata, u periodu od najmanje 12 meseci, potrebno je pažljivo pratiti ponašanje objekta. Ponekad je potrebno zahvat izvršavati u nekoliko faza sa vremenskom distancom.

Može li se izvršiti injektiranje smole u područja s podzemnom vodom?

Da. Smola pod uticajem vode ne menja svoja fizičko-mehanička svojstva.

Koristi li se metoda Uretek Floor Lift za podizanje uleglih delova podova?

Da. Metoda Floor Lift namenjena je podizanju uleglih podova. Pritom uspešnost zahvata zavisi o uzroku sleganja i čvrstoći samog poda. U praksi postižemo podizanje do 10 cm uz toleranciju od 1mm/m.

Koji je razmak između injekcija prilikom Floor Lift zahvata?

Prilikom zahvata podizanja podova radi se mreža injekcija međusobno udaljenih od 1,0 do 1,5 m.

Koristite li različite vrste smola?

Za svaku od Uretek tehnologija koristimo smolu različitih mehaničkih svojstava.

Kada se primenjuje zahvat Uretek Walls Restoring®?

Metoda Uretek Walls Restoring namenjena je obnavljanju veziva u zidovima, a koristi se i u strukturama poput nasipa, potpornih zidova, mostova itd.

Mogu li se istovremeno primeniti Deep Injections i Walls Restoring® metode?

Da. U slučaju kada dođe do oštećenja zida iz razloga sleganja temeljnog tla i dotrajalosti veziva obe tehnologije koriste iste rupe što klijentu donosi ekonomsku uštedu.

Rešite problem od temelja

Zmaj Jovina 5, međusprat, lokal br.8, Pančevo

+381 64 590 22 32

U JUNU 2020. GODINE USPEŠNO SMO IZVRŠILI SANACIJU TEMELJNOG TLA CRKVE U SLANKAMENU, PORODIČNE KUĆE U GLIBOVCU KOD SMEDEREVSKE PALANKE I VIKENDICE U SREMSKOJ KAMENICI.

info@uretek.rs

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.