Crkveni zvonik

Vrsta usluge: Sanacija temelja
Grad: Borgolavezzaro
Provincija: Novara
Regija: Pijemont

Objekat:
Veliki zvonik sagrađen u 17. veku, uključen u projekat župne crkve, sv Bartolomeja i Gaudenzio, sagrađena između 1855 i 1862 od strane arhitekta A. Antonelli.

Problem:
Temelji zvonika su se pokazali lošiji u odnosu na temelje crkve što je rezultovalo diferencijalnim sleganjem zvonika u odnosu na ostatak objekta.

Rješenje:
Zbog lokacije na kojoj se zvonik nalazi, unutar zidova crkve, tradicionalne intervencije (mikrošipovi, jet grouting, itd..) nisu bile moguće zbog problema invazivnosti. Bilo bi potrebno intervenisati dovođenjem mašina unutar zgrade sa očiglednim posedicama za oltar, podove, hosku galeriju i sve postojeće strukture crkve od velike istorijske vrednosti.
Rešenje je pronađeno u konsolidaciji tla metodom Uretek Deep injection ® koja, za poboljšanja opšteg stanja zbijenost tla, koristi patentiranu smolu Geoplus sa velikom silom ekspanzije, u lokaliziranom volumenu tla ispod samih temelja. Sofisticirani sistem nadzora pokazao je zatvaranje pukotina tokom injektiranja i nije otkrio značajne promene kasnije.
Projekt je završen u sedam dana.

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.